Pages - Menu

Wednesday, January 21, 2015

Musim limau dah mula

Meriah buah limau. Sebulan lagi masaklah buah tu.

Tanglung pun dah bergantung-gantung

Tengoklah. Lambakan pokok-pokok limau kat nursery Sheila. Apa maknanya?

Maknanya tak lama lagi dah nak Chinese New Year. Kan...

Bulan Februari ni kan raya cina. So, dah mula peniaga-peniaga nursery ni mengeluarkan stok pokok-pokok limau. Pokok limau ni lambang kekayaan diorang. Tu yang diorang mesti letak dalam rumah.
Dan...

Bukan lambakkan pokok limau saja....

Kerja-kerja Sheila ni pun melambak. 

Sebabnya bila dah dekat nak Chinese New Year ni, ramai tuan rumah ni sibuk gak nak mencantikkan rumah masing-masing. Yang letihnya Sheila la. Kelam-kabut nak settlekan semua sebelum diorang beraya...

Yeah!!!.... Kerja saya melambak!!!

2 comments:

Papaglamz said...

Haar la. Dah nk msuk feb kn. Sedapnye limau.. Cuci perut..!!

Sheila Mutalib said...

Tapi tak sure boleh makan papaglamz. Takut ada letak ubat..