Pages - Menu

Wednesday, January 21, 2015

Musim limau dah mula

Meriah buah limau. Sebulan lagi masaklah buah tu.

Tanglung pun dah bergantung-gantung

Tengoklah. Lambakan pokok-pokok limau kat nursery Sheila. Apa maknanya?

Maknanya tak lama lagi dah nak Chinese New Year. Kan...

Bulan Februari ni kan raya cina. So, dah mula peniaga-peniaga nursery ni mengeluarkan stok pokok-pokok limau. Pokok limau ni lambang kekayaan diorang. Tu yang diorang mesti letak dalam rumah.
Dan...

Bukan lambakkan pokok limau saja....

Kerja-kerja Sheila ni pun melambak. 

Sebabnya bila dah dekat nak Chinese New Year ni, ramai tuan rumah ni sibuk gak nak mencantikkan rumah masing-masing. Yang letihnya Sheila la. Kelam-kabut nak settlekan semua sebelum diorang beraya...

Yeah!!!.... Kerja saya melambak!!!

2 comments:

Papaglamz said...

Haar la. Dah nk msuk feb kn. Sedapnye limau.. Cuci perut..!!

Sheila Mutalib said...

Tapi tak sure boleh makan papaglamz. Takut ada letak ubat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...