Pages - Menu

Sunday, May 31, 2015

Lebih JIMAT di bulan May 2015

Nak JIMAT!

Nak SIHAT!

Shaklee bagi 2-2. Jimat dapat! Sihat pun dapat!

Bulan May 2015 ni Shaklee beri penjimatan untuk pembelian 3 vitamin Shaklee. Dapat jimat dengan pembelian 7 botol Omega Guard atau Phytocol ST pada harga 6 botol sahaja. Dapat jimat dengan pembelian 4 botol Vitalea for Kids pada harga 3 botol sahaja.

Nak beli Shaklee? Contact Sheila 0137704101

Kalau tak cukup nak beli 7 botol, beli 2 botol Omega Guard atau Phytocol ST juga boleh dapat 10% DISCOUNT.

Jadi, terbuka untuk semua yang sudi membaca belogsheila ni, kalau nak beli Omega Guard atau Phytocol ST atau Vitalea for Kids, boleh hubungi Sheila ye.

Saturday, May 30, 2015

Daftar Shaklee dapat FREE Vitalea

Ada sesiapa yang belum mendaftar sebagai ahli Shaklee?

Haa... ni peluang untuk korang. Shaklee bagi lebih extra. Boleh dapat Vitalea percuma. Free of charge, ok! Caranya, senang je.


Korang daftar sebagai ahli pada bulan ni dengan pendaftaran RM 69, kemudian beli apa2 vitamin macam Zinc complex ke Herbal blend cream ke, korang dah layak mendapat Vitalea yang berharga RM88 ni secara percuma. FREE OF CHARGE OK!

Untungkan.

Actually program FREE Vitalea ni bersempena menmyambut 100tahun Vitalea. Waa... Dah lama kan usia Vitalea ni. Khasiatnya memang banyak. Korang boleh baca kat shelovevitamin. Banyak yang Sheila story kat situ.

So jom lah daftar. Sheila boleh bantu korang untuk dapatkan Vitalea ni FOC Free of charge. Sms, whatsapp 0137704101 atau email sheilamutalib@yahoo.com. Semua boleh...

Jom kita berSHAKLEE :)

Sunday, May 24, 2015

Resepi Buttermilk Chicken

Hujung-hujung minggu ni terasa nak share 1 resepi ni. Dah lama sebenarnya Sheila draft. Tapi tak publish gak. Hari baru berpeluang nak publish.

Actually resepi ni dari adik saya. Katanya dia masak special untuk suami tercinta. Suami dia ni suka makan ayam. Ayam, ayam, ayam... hari2 lauk ayam. Lauk ikan memang jarang2 le dia nak merasa. Sayang suami le katakan, ikutkan je la.

So, untuk bagi kelainan resepi ayam. Adik pun buat lah resepi special ni, Buttermilk Chicken.

Tengok gambar pun Sheila dah teruja. Tapi tak berkesempatan nak try buat. Sebab tak cukup bahan. So, Sheila share kat sini dulu. Kot kot bila2 nak buat, boleh refer kat sini.

#resepi : Buttermilk Chicken


Bahan-bahannya:

Ayam bahgian dada/isi
Tepung goreng ayam
Serbuk kunyit +garam+serbuk kari
Telur
Daun kari
Buttercup/majerin
Susu cair
Bawang putih
Cili sikit
Garam

Cara membuat Buttermilk Chicken:

1. Goreng ayam
Mula-mula perap ayam dengan serbuk kunyit +garam+serbuk kari tu dulu.
Pastu goreng ayam tu mcm goreng ayam kfc pakai tepung goreng ayam. Dan tepikan..

2. Buttermilk
Cairkan butter anggaran 2 sudu
Dah cair masukkan bawang tumis kan. pastu letak susu cair ikut kepekatan mana yang nak. Kacau2 pastu masukkan daun kari. Masak smpai pekat2..

Dah siap masak buttermilk campurkan dengan ayam tadi... Siap!

Sedap!!!

Saturday, May 23, 2015

Lamanya menyepi...

Lama tak update cerita kat belogsheila ni. Terasa diri ni busy sangat-sangat.

Tayang gambar dulu lah. InsyaAllah nanti Sheila cerita di sebalik gambar tu ye.



Kad kawin adik saya, hasil design jari-jemari saya lah.
Haa... "Comel tak turban saya?"

Tolong adik prepare photo props untuk wedding dia.
Proses pembikinan pelamin adik saya. Huh.. memang meletop pelamin dia. Tapi ni bukan saya buat... Hahaha...

Ada banyak lagi gambar nak masuk ni. Nanti2 la ye, sheila nak cerita panjang lebar gak. 

Sunday, May 3, 2015

SEGMEN JOM CATWALK BERSAMA PAPAGLAMZ

Macam biasa, sambil duduk hadap tv layan TV9 cerita Bunga Merah Punya, kita jalan2 blog orang ye. Blogwalking. Join contest. Join giveaway.

Dan hari ni giveaway yang pertama dari Papaglamz.

Nak join klik je banner kat atas tu ye.

Tujuan SEGMEN JOM CATWALK BERSAMA PAPAGLAMZ ini:

  1. Nak cari bloglist yang akan di letakkan di sidebar Papaglamz.com ni.
  2. Nak cari blogger yang bertuah untuk Papaglamz review di dalam blog Papaglam.com ni.
  3. Nak sediakan satu platform mudah buat blogger semua supaya mudah untuk Catwalk (Blogwalking) di Pentas Peragaan (blog) blogger-blogger yang lain.
  4. Menambah follower yang sedia ada dan juga menambah traffik blog sesama blogger.

So, jom join. Kita sama2 support blogger sesama kita.

Fireworks Voucher untuk 3 May 2015 dari Lazada

Happy weekend!

Apa aktiviti korang hari ni? Duduk2 kat rumah ke, jalan2 ke, shopping???

Berita baik pagi2 Ahad ni, Lazada bagi voucher lagi. Straight! Dari Jumaat, Sabtu dan Ahad.

Korang nak voucher yang berapa ringgit?

So, kalau korang terasa nak shopping tapi malas nak keluar nak hadap jem, crowd atau apa saja kesibukan kat luar tu, korang shopping je kat Lazada. Boleh shopping kat Lazada ni sepuas2 hati korang di mana saja dan pada bila2 masa. Jimat minyak pulak tu. Kan minyak baru naik harga kan :(

So, kalau nk shopping korang klik je kat voucher atas tu. Jangan lupa masukkan no.voucher tu masa korang nak checkout. Make sure jumlah yang korang belanjakan tu mencukupi syarat voucher tu ye.

Selamat bershopping!!!


Friday, May 1, 2015

BONUS sempena Labour Day

Selamat hari pekerja.
Selamat hari buruh.
Happy Labour day.

Macam2 ucapan yang sheila terima hari ni. 

1 Mei ni telah digazetkan sebagai hari istimewa untuk semua orang yang bekerja. Cuti public untuk semua pekerja. Tapi ada juga pekerja yang kena bekerja hari ni. Mesti ada extra BONUS untuk mereka kerana terpaksa bekerja di hari istimewa pekerja ni.

Untuk korang yang cuti pun ada extra BONUS untuk korang jugak.

Lazada bagi 4 extra BONUS taw.

1. Ada Voucher DISCOUNT RM25 dan RM50

Nak shopping, korang boleh klik je voucher kat bawah ni dan masukkan no.voucher RELAX25 atau RELAX50. Tapi pastikan jumlah yang korang nak belanjakan tu mencukupi untuk menggunakan voucher ni. Kalau tak cukup, boleh tanya2 kat member. Sharing is caring!

Voucher no: RELAX25 atau RELAX50

2,3,4. Ada EXTRA discount untuk barang2 rumah, barang2 elektrik dan lagi best ada barang2 yang bawah harga RM199.

Nak beli barang elektrik? Beli je kat sini.
Nak beli barang2 rumah? Beli je kat sini.
Semua barang bawah RM199

Apalagi, jom lah shoppinggggg!!!....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...