Pages - Menu

Thursday, April 30, 2015

Jimat dan Sihat APRIL ni!

Mai.. mai.. mai.. 
Shaklee murah! Shaklee murah!

Ye ke murah?
GST lagi bulan ni?

Yup! Shaklee memang MURAH ok.

Tengok saja promotion April ni. Shaklee bagi LEBIH LEBIH LEBIH lagi penjimatan.


Nak lebih jimat lagi korang boleh mendaftar sebagai ahli. Hanya RM65 (+6% GST), korang dah layak mendapat penjimatan dari 10% - 25%. Banyak tu. So, jom grab peluang penjimatan Shaklee ni dengan Sheila.

Jimat dan Sihat bersama Shaklee!

First time buat doddle

Hihi.. hari ni Sheila berjaya membuat doddle untuk pertama kalinya. Dan sekali harung membuat blog header untuk belogsheila.

Percubaan pertama yang agak berjaya. Ada gak rupa kiut miut gigurl. Haha... Sheila buat doddle ni guna photoshop je. Memang selalu edit-edit gambar guna photoshop.


Tak apa, lepas ni boleh cuba buat doddle lagi. Practice make perfect! 

Giveaway I AM Keychain by Hidayuayumie

Last minute join GA ni. Kalau korang sempat, boleh gak join. 30April 2015. Sebelum pukul 12 tengah malam ni.

I am SHEILA

Sorry, Sheila tak ada Instagram.

Wednesday, April 29, 2015

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015"

Jom join giveaway!

Sementara tunggu Autocad ni 'not responding', sempat lagi Sheila join giveaway. Hihi... Tak mau membazirkan masa yang kosong.

Giveaway kali ni dari IntanBerlian.

Actually ni adalah tahun ke4 IntanBerlian buat Mega Giveaway ni. Biasanya bulan Februari setiap tahun. Cuma bulan ni terlambat. Maybe IntanBerlian ada kekangan masa la tu.



Syarat-syaratnya senang je.

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen.
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

TARIKH TUTUP : 30 April 2015.

Tuesday, April 28, 2015

Lazada bagi discount 12%

Yeah! Minggu ni Lazada bagi voucher lagi. Kali ni 6% + 6% = 12%. Untuk semua barang taw.

Bestnya! Ni yang Sheila tunggu-tunggu. Selalu dapat 10% discount je sebab guna MasterCard. Tapi minggu ni dapat discount 12%. Banyak tu.

Tempoh voucher: 27 - 30 April 2015

Korang shopping kat sini ye --->>> STORE12hqd

Jangan lupa masukkan nomber voucher tu ye.

Selamat bershoppinggggg!!!!

Sunday, April 26, 2015

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah

Jom join GA dari Nisa.


OK! Moga-moga Sheila la followers yang bertuah yang Nisa akan hadiahkan  Instant Shawl Magic tu...

Wish me luck!

Segmen Bloglist Mei-Jun 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Segmen Bloglist Mei-Jun 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Mei-Jun 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 1 April 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 April 2015, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :

Dotters of Mohd Din Birthday Giveaway

GA lagi.

Nia dan Dina tidur lagi. So Sheila join lagi 1 GA.


Jom join giveawa 'Dotters of Mohd Din Birthday'.

GiveawayKorang pun join lah jugak. Tutup 30 April. Sempat lagi. Klik je banner comel kat atas tu ye.

Wish me luck!

1st Bloglist Segment by ZueZulaikha

Hmm.. panas kat luar.. tapi awan nampak gelap. Macam nak hujan. Ingat nak pergi Tesco atau Giant petang ni. Nak mencari stok susu anakanda ku Nia. Dina? Alhamdulillah susu bonda cukup sampak sekarang..

Tapi sekarang ni 2 orang anakanda tengah tidur. Haha... Lawak pulak rasanya guna panggilan bonda anakanda. Dah macam cerita Hati Perempuan.

Kita layan belog je la...


Jom join GA dari ZueZulaikha!

Tutup 30 April ni. Sempat tu nak join. Kita bantu tingkatkan follower Zue. Sambil tu korang tingkatkanlah follower Sheila jugak ye. Hihi...


Saturday, April 25, 2015

Beg diapers kulit keras

Ibu-ibu, bapak-bapak!

Jom dapatkan beg diapers kulit keras ni. Senang nak bawa segala bagai barang anak-anak.


Simple Dimple Shield Diaper Bag
Normal Price: RM69.90
Promo Price: RM65.00

Baby Diaper Bags by Simple Dimple Shield Backpack is a Stroller Diaper Bag (Award Winner) with many useful compartments. 
In a modern and stylish design, it is water resistance and durable for all occasions.

Product Features:
- Award Winner & Is Show Cased Around The World
- Large Compartments With Many Pockets
- Sidewall Fully Padded & Insulated
- Stylish Hardcase For Added Protection
- Divider Can Be Rolled Up. Isulated Bottle Holder Inside
- Bag Opens Up 45 Degree Angle For Easy Access
- There Is A Special Stroller Strap Which Can Be Strap Onto Stroller
- Comfortable & Adjustable Shoulder Straps
- Multipurpose Changing Mat Included
- Excellent Bag For Diaper, Baby Accessories, Sports, Biking, Schools & Etc
- Water Resistance
- Size : 30L x 15W x 36H cm

Thursday, April 23, 2015

Google Earth Day Quiz ~ Kamu ni haiwan apa?

Nia, Dina tidur awal malam ni. So sheila dapat le kelapangan masa malam ni. So tadi jalan2 kat blogger yang singgah sini. Menyinggah le kat blog Madparihh. Ni antara pengkomen yang rajin mengkomen kat sini.

Sheila terbaca 1 post madparihh ni. Macam best pulak...

Google Earth Day Quiz --->  Kamu ni haiwan apa?

Sheila dah try. Dapat haiwan Mantis Shrimp.


Haha.. Sheila pun tak pernah dengar nama haiwan ni. So Sheila pun tanya kat pakcik google. Dan sheila jumpa ni...


Sumber: The Patriots

10 FAKTA TENTANG PEACOCK MANTIS SHRIMP

1. Nama saintifiknya adalah Odontodactylus Scyllarus yang membawa maksud "tooth-like fingers hermit crabs" secara literal.

2. Terdapat 400 jenis spesies peacock mantis shrimp yang mempunyai pelbagai jenis warna, dari kepelbagaian warna kusam seperti kelabu sehingga warna yang lebih menyerlah seperti warna kuning neon.

3. Peacock mantis shrimp diklasifikasi berdasarkan jenis senjata yang dimiliki, yang dikenali sebagai 'raptorial appendages'. Raptorial appendages ini adalah sepasang 'tangan' dibahagian hadapan yang digunakan untuk membunuh mangsa. Terdapat dua klasifikasi umum mantis shrimp : 

i) Yang menggunakan senjata seakan lembing - menujah dan menikam mangsa dengan menggunakan appendages yang berbentuk seperti lembing bersabit.

ii) Yang menggunakan senjata seakan belantan - mempunyai sepasang 'tangan' yang berbentuk seperti belantan yang digunakan untuk menghentak atau menumbuk mangsa sehingga cangkerangnya pecah.

Fakta tentang tumbukan mantis shrimp :

-- i) Tumbukannya mampu menghasilkan daya dengan kekuatan sebanyak 1,500 Newton (2,500 kali ganda berat badannya). Untuk bayangkan kekuatan ini, jika manusia mempunyai 1/10 daripada daya 1,500 Newton ini, manusia tersebut mampu melontarkan sebiji bola besbol sehingga melepasi orbit Bumi.

-- ii) Tumbukan mantis shrimp ini mempunyai kelajuan kira-kira 12 - 23 meter/saat. Ini bermaksud ia mempunyai kelajuan MELEBIHI kelajuan peluru pistol .22 kaliber. 

-- iii) Tumbukan mantis shrimp ini adalah unik dan sangat hebat. Apabila mantis shrimp melepaskan satu tumbukan, air yang berada disekeliling belantannya itu akan mendidih akibat dari kepantasan pergerakan belantan tersebut. Proses ini dikenali sebagai supercavitation. Supercavitation ini bermaksud, sesuatu objek didalam air yang bergerak dengan kepantasan yang amat laju sehingga menyebabkan tekanan air dibelakang objek tersebut menjadi rendah, dan menghasilkan satu poket buih (kaviti) yang melapisi objek tersebut. Ini akan mengurangkan geseran antara objek dengan air lalu menghasilkan pecutan yang bertambah laju.

>> Teknik supercavitation digunakan dalam pergerakan propeller kapal dan bedilan super-tornado.

-- iv) Buih supercavitation ini seterusnya akan mula meledak ketika menyentuh kulit cangkerang mangsa. Ledakan ini akan menghasilkan satu 'shockwave' kecil yang akan memberikan tekanan pada cangkerang tersebut sehingga pecah. Ini bermaksud, seandainya tumbukan dengan daya 1,500 Newton itu tidak kena pada sasaran, ledakan supercavitation ini tetap akan membunuh mangsa. 

>> Ledakan supercavitation ini mampu membentuk lubang pada besi dalam jangkamasa lama, terutamanya jika digunakan pada propeller kapal.

-- v) Shockwave yang dinyatakan tadi pula mampu menghasilkan tiga jenis tenaga, iaitu cahaya, haba dan bunyi. Proses penghasilan cahaya ini dikenali sebagai sonoluminescence. Haba yang dihasilkan pula mampu mencecah kira-kira beberapa ribu Kelvin. Namun begitu, jangka masa berlakunya kedua-dua tenaga ini terlalu singkat sehingga tidak dapat diukur dengan betul. Kedua-dua tenaga ini juga hanyalah 'side-effect' daripada tumbukan mantis shrimp dan tidak mempunyai apa-apa kesan signifikan pada teknik pembunuhan si mangsa.

vi) Proses membunuh ini berlaku mengikut empat fasa hentakan singkat iaitu, tumbukan appendage kanan, supercavitation appendage kanan, tumbukan appendage kiri, dan akhir sekali supercavitation appendage kiri.

vii) Kesemua proses ini berlaku dalam masa kira-kira 800 mikrosaat atau 0.0008 saat sahaja. Kelajuan ini boleh dibandingkan dengan kira-kira 50 kali ganda lebih laju daripada satu kerdipan mata manusia.

viii) Appendages mantis shrimp mempunyai 5 lapisan sel yang sama jenis dengan sel tulang manusia. Ini akan menyebabkan appendages mantis shrimp ringan tetapi kuat dan kukuh. Ia juga mampu tumbuh semula jika terdapat kecederaan atau appendagesnya hilang / rosak. Sistem pertahanan ini kini sedang ditiru oleh saintis untuk menghasilkan perisai badan yang lebih kuat dan lebih ringan.

4. Sistem penglihatan peacock mantis shrimp.

i) Dalam sistem penglihatan, terdapat 2 jenis sel yang memainkan peranan penting, iaitu sel rod (untuk melihat cahaya serta mengesan pergerakan) dan sel kon (untuk melihat warna). Bagi seekor anjing, ia mempunyai dua jenis sel kon iaitu sel yang mampu melihat warna HIJAU dan BIRU sahaja. Manusia pula mempunyai tiga jenis, iaitu MERAH, HIJAU dan BIRU. Ketiga-tiga sel kon (RGB) ini yang membantu manusia melihat pelbagai jenis warna didalam dunia, hasil cantuman ketiga-tiga warna asas ini. Bagi rama-rama, ia mempunyai 5 jenis sel kon, 3 daripadanya adalah RGB manakala 2 lagi adalah warna yang kita tidak ketahui. Bagi peacock mantis shrimp, ia mempunyai ENAM BELAS JENIS SEL KON. Bayangkanlah betapa banyaknya warna yang mampu dilihat.

ii) Mantis shrimp mampu melihat kira-kira 100,000 jenis warna termasuk cahaya ultraviolet dan juga cahaya polarized. Dengan keupayaan melihat cahaya polarized, mantis shrimp mampu membezakan antara sel normal dengan sel kanser. Kelebihan penglihatan ini cuba ditiru oleh para saintis untuk menghasilkan mesin yang mampu mengesan sel kanser dalam badan manusia.

5. Mantis shrimp aktif pada waktu siang dan malam. Tidak seperti crustacean laut yang lain, mantis shrimp lebih gemar melakukan buruan daripada menunggu mangsa. 

6. Mantis shrimp membunuh dengan teknik, samaada, menghentak mangsa sehingga pecah isi dalaman atau menikam mangsa sehinga terburai.

7. Mantis shrimp tidak boleh disimpan didalam tangki akuarium bersama haiwan laut yang lain kerana ia pasti akan membunuh haiwan tersebut. Malah, ia tidak boleh dibela didalam tangki akuarium kerana ia mampu memecahkan gelas kaca akuarium tersebut. 

8. Walaupun mempunyai badan dan ekor berwarna-warni seperti pelangi, mantis shrimp tidak boleh dibela berdekatan dengan mantis shrimp yang lain yang mempunyai jantina yang sama. Pertelingkahan pasti akan berlaku kerana ia bersifat territorial.

9. Ia telah disenaraipendekkan kedalam senarai 10 haiwan paling ganas / merbahaya oleh National Geographic.

10. 10 Mei disambut sebagai hari International Shrimp Day.


Cantik!

Tapi Sheila pun tak tahuvapa ciri-ciri Sheila yang sama dengan Mantis Shrimp.

Tuesday, April 21, 2015

Loropetalum chinensis

Pernah dengar tak nama bunga ni?

Loropetalum Chinensis

Ni nama komersial atau nama saintifik. Nama biasa Loropetalum ni Sheila tak tau. Sebab ni kategori bunga baru.


Sejak kebelakangan ramai yang gemarkan Loropetalum ni di taman mereka.. Warna daunnya yang ala-ala campuran purple dan maroon memang memberikan kelainan dalam taman. Bunganya seperti bunga rampai berwarna pink pekat sangat menarik.

Penanaman Loropetalum ni memerlukan kawasan yang mendapat cahaya matahari sepenuhnya. 

Penggunaannya dalam lanskap sangat luas. Boleh tanam sebagai pagaran / hedges. Boleh di trim menjadi bonsai, tapi harganya agak mahal. Boleh juga ditanam di dalam pasu.

Kalau musim panas, Loropetalum ni meriah dengan bunganya.


Zoom in Loropetalum. Cantik kan!


Loropetalum dalam pasu
Macam-macam bentuk dan cara tanam Loropetalum



Loropetalum transform to bonsai

Oleh kerana Loropetalum ni cantik, harganya pun agak mahal. Anggaran size 1 kaki tinggi pun harga dah RM15 rasanya. Ke mahal lagi?

Sunday, April 19, 2015

Doa di bulan Rejab

Perkongsian untuk semua;

🌝 Rejab jatuh pada 20 April 2015. Barang siapa puasa 1 hari maka seperti laksana puasa 1 tahun.

🌝Barang siapa Puasa 7 hari maka ditutup pintu2 Neraka Jahanam.

🌝Barang siapa Puasa 8 hari maka dibuka 8 pintu Syurga.

🌝Barang siapa Puasa 10 hari akan dikabulkan segala permintaannya.

🌝Barang siapa mengingatkan kepada orang lain tentang ini, Seakan dia ibadah 80 tahun. ''Subhanallah''...

Saturday, April 18, 2015

Sukanya shopping kat Lazada

Ha.. saja nak share kat korang. Hari tu kan saya tayang stok susu EBM kan. Actually freezer tu Sheila beli dari Lazada.

Sheila ni memang kaki shopping kat Lazada. The biggest shopping mall online in Malaysia!

Best!

Kenapa best shopping kat Lazada?

1. Boleh shopping kat Lazada bila-bila masa yang kita suka.

2. Boleh survey or window shopping banyak kali kat Lazada tanpa mengeluarkan kos petrol. Haa.. yang ni Sheila suka sangat. Coz saya ni sebenarnya susah nak membelanjakan duit. Sheila cuma akan beli kalau betul-betul perlu dan betul-betul murah. Kalau nak survey kat shopping mall atau banyak2 kedai, Sheila kena keluarkan kos petrol. Belum lagi kena fikirkan masa dan waktu yang sesuai. Nak kena tanya cik abang juga, kot dia busy, memang tak dapat keluar la ye.

3. Harga kat Lazada berpatutan dan kadang2 tu lebih murah dari harga pasaran.

4. Lazada selalu bagi voucher discount. Korang sign up je kat Lazada, korang akan dapat 2 voucher discount RM10. Then korang rajin2 la mengendap website Lazada ni hari2 ye. Kot ada voucher2 best macam Voucher Firework ke. Banyak jimat tu.

So next time rajin2 la ye godek website Lazada ye. Mana tau dapat beli barang yang murah2 kan. Dah jimat.

Wednesday, April 15, 2015

Tips simpan dan susun EBM

Alhamdulillah...

Syukur sangat2. Rezeki Medina. Dah hampir penuh freezer yang Sheila khaskan untuk stok susu EBM.

Selalunya setiap awal bulan Sheila akan mengemas stok susu. Cuma bulan ni terlambat pulak.




Tips menyimpan stok susu ibu / EBM
  1. Check kuantiti susu EBM yang nak di simpan / disejukbeku. Biasanya Sheila akan pastikan ada 12oz susu. So senang nak simpan dalam Autumnz milk storage 12oz dan tak membazir ruang.
  2. Dah cukup 12oz boleh lah simpan dalam Autumnz milk storage 12oz. Gunting bahagian atas plastik dan bukak double ziplock.
  3. Tuang susu dengan penuh berhati-hati. Jangan tumpah, membazir taw.
  4. Ketipkan double ziplock Autumnz milk storage. Pastikan ia nya telah rapat. Try terbalikkan susu.
  5. Masukkan susu tadi di bahagian atas freezer. Letak secara baring supaya ia meleper.
  6. Biarkan kurang lebih 2 hari. Pastikan susu dah beku, asingkan dan susun elok2 ye.
  7. Bila dah cukup bulan (biasanya Sheila buat awal bulan), pindahkan stok-stok susu dalam plastik. Masukkan dari stok 30hb ke 1hb. Nanti senang nak ambil bila nak cairkan.  ***Guna kaedah FIFO - First In First Out.
  8. Rearrange plastik stok susu mengikut bulan. Pastikan stok yang baru letak paling bawah. Guna kaedah FIFO jugak ye.


Kalau ada ibu-ibu yang mencari Autumnz milk storage, boleh beli dengan Sheila ye. COD area Sungai Buloh. Nak post pun boleh tapi kos post korang tanggung ye :)

Tuesday, April 14, 2015

Segmen baru di belogsheila ~ Bunga-bunga Cinta

Assalamualaikum
Selamat hari Selasa

Malam tadi sambil dok melayan cerita cina, tetiba Sheila terfikir nak create 1 segmen baru kat sini. Something yang berkaitan dengan kerjaya Sheila.

Korang tahu tak kerjaya Sheila apa?

Sheila ni sebenornye Landscape Architect tak berdaftar... haha.. tak berdaftar dengan ILAM maksud Sheila.

So segmen ni Sheila bagi nama 'Segmen Bunga-bunga Cinta' aka BBC. Kat segmen BBC ni Sheila nak share serba sedikit pasal landskap, pokok, bunga, idea2 yang terlintas kat kepala hotak Sheila dan dan dan Sheila nak share certain projek yang Sheila pernah design dan telah terbina dengan jayanya.

Untuk post yang pertama bagi Segmen Bunga-bunga Cinta ni, Sheila nak share tentang Bunga Raya.



Saja Sheila pilih Bunga Raya sebab Bunga Raya adalah bunga Rasmi Malaysia.

Nama biasa: Bunga Raya
Nama inggeris: Hibiscus
Nama saintific: Hibiscus rosa sinensis

Yang memusykilkan Sheila, kenapa Bunga Raya ni dijadikan bunga rasmi Malaysia? Nama 'sintesis' tu melambangkan Bunga Raya ni berasal dari China. Hmm... tapi ia jadi bunga rasmi Malaysia? Pelik kan? Sedangkan banyak lagi bunga yang berasal dari Malaysia ni.

Oleh kerana Bunga Raya ni adalah bunga rasmi Malaysia, jadi setiap pembangunan landskap sesebuah kawasan diwajibkan menanam Bunga Raya ni. Kalau korang tak caya, try ronda kawasan perumahan korang mesti akan jumpa bunga raya ni.

Bunga Raya ni ada banyak jenis dan warna. Nama bunga raya ni pun berbeza-beza. Ni antara Bunga Raya yang ada kat nursery Sheila yang sedang kembang mekar berbunga.




Ok lah. Tu saja untuk hari ni. Lain hari Sheila share pasal bunga lain pulak ye.


MAJULAH LANDSKAP UNTUK NEGARA!






Monday, April 13, 2015

Penapis air paling MURAH tapi bermutu tinggi

Nak cari penapis air yang murah tetapi selamat dan bermutu tinggi? Boleh dibawa berjalan-jalan ke mana sahaja dan yang tak perlu guna kuasa elektrik??

Jawapannya ada pada Get Clean Water Pitcher Shaklee ~memang mudahkan urusan kita sebagai ibu di rumah dan di mana sahaja!!




Ciri-ciri Get Clean Water Pitcher Shaklee ni memang best, antaranya:




  •  Jimat letrik dan gas.
  •  Mudah dibawa ke mana-mana
  •  Murah
  •  Ringan
  •  Tiada bau klorin
  •  Air lebih bersih
  •  Rasa air lebih sedap
  •  Tak payah bangun malam nak buat susu kat dapur, letak je sebelah boleh bancuh terus.
  •  Kebersihan air lebih 99% terjamin.
  •  Filter yang dijamin halal
  •  Bebas plumbum yang boleh merosakkan otak

Penapis air ini sangat sesuai untuk yang suka travel, yang mempunyai anak kecil, yang mempunyai masalah air paip yang keruh dan yang mementingkan kebersihan air. Memang berbaloi sangat untuk korang dapatkannya sekarang..

Nak dapatkannya dengan harga berbaloi?? Kena lah pm saya cepat-cepat.




 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


 I'm your SHAKLEE Independent Distributor
 Noor Sheila A.Mutalib a.k.a Sheila Mutalib
 ID 890281
 SMS / Whatsapp +60137704101
 Email to sheilamutalib@yahoo.com
 Fanpage to SheLoveVitamin

Sunday, April 12, 2015

FIRST GIVEAWAY DARI BLOG "ALL ABOUT ME & MY LIFE"

Haa.. relax jap selepas siap memasak sup daging yang sedap giler. Haha.. sedap ke?

Tunggu juri khas Sheila makan dan conment. Kalau sedap, nanti Sheila share resepinya ye. Kalau tak sedap, saya diam2 je... Haha...

Join GA la weekend ni.


GA ni bersempena birthday Yani. Last date 14 April 2015. So sempat lagi nak join.

Jom join!

Klik je banner chantik kat atas tu.

Happy birthday YANI!

Friday, April 10, 2015

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

Giveaway ke2 untuk hari ni.


Giveaway ni simple je. tu yang rajin Sheila nak join. Tapi hadiahnya banyak giler. Boleh tak nak demand hadiah..hihi.. nak hadiah storage bag tu.. hihi...

Korang nak join pun boleh. Klik je banner comel kat atas tu ye. :)

Wish me luck!

Giveaway Jom Santai Aje Bulan April 2015

Sambil2 tengah kerja di hairi Sabtu ni, Sheila merajinkan diri join Contest/GA yang blogger anjurkan. mana tahu, rezeki extra untuk Sheila ada kat situ kan.. Menang lagi macam Sheila pernah menang dulu.. hihi.. 

Seronok!



Jom join!

Caranya mudah je. Just klik kat banner 'pokemon' tu.. dah lama tak tengok kartun ni. ada di tayangkan lagi tak?

Thursday, April 9, 2015

Kelebihan bapa jaga anak

Pagi ni scroll fb.

Ternampak member share gambar ni. Tak sure dari newspaper mana. Tapi topik tu macam best je nak dikupas2 isi nya.

Korang rasa macam mana?


Sheila agak SETUJU dengan statement ni.

Wednesday, April 8, 2015

Giveaway Buy AVON Online

Suka tak produk Avon? Dulu masa zaman sekolah, ada jugak Sheila guna sebab cikgu kimia Sheila jual barang Avon. Memang setiap kali catalog Avon baru keluar, mesti dia akan promote.. hihi... Rindu nya kat cikgu Yunus!!!

Dah terlanjur cerita pasal Avon ni, apa kata korang join "Giveaway Buy AVON Online".


Caranya mudah je.

1) Share post ini.
2) Follow blog 'http://avononlinemalaysia.blogspot.com. '
3) Follow Google +1.

5 hadiah istimewa untuk 5 yang bertuah.
Hadiah AVON bernilai RM50
Hadiah AVON bernilai RM40
Hadiah AVON bernilai RM30
Hadiah AVON bernilai RM20
Hadiah AVON bernilai RM10

Pemilihan adalah secara RANDOM!! Dengan syarat korang follow semua 3 syarat yang diberikan!! Ok??

Simple Contest For Great Gift =)

GiveAway tamat pada 30 April 2015.
GiveAway terbatal secara automatik sekiranya peserta kurang 100 orang.. So keep sharing to people u know =) 1 hadiah istimewa untuk individu yang dilihat aktif!!

Jom kita ramai2 join. Biar lebih 100 blogger yang join.

Wish me luck!

Thursday, April 2, 2015

1st Bloglist Segment by ZueZulaikha

#segmen pertama Sheila join untuk bulan April ni. 

“1st Bloglist Segment by ZueZulaikha”

Segmen ini adalah bertujuan untuk membantu mempromosikan blog-blog lain secara percuma di Melaedah selain merapatkan lagi hubungan Zue dengan blogger-blogger hebat di luar sana. Seterusnya, segmen ini dilancarkan sebagai satu cara untuk Zue mencapai target Follower iaitu seramai 400 orang*tak banyak pun, hee ^_^*. Syarat-syarat untuk menyertai Segmen ini adalah seperti berikut:

- Follow Melaedah 

- Like fanpage Melaedah 

- Follow Instagram ZueZulaikha *seikhlasnya dan HANYA syarat ini SAHAJA yang tidak WAJIB*

- Klik sekurang-kurangnya SATU iklan Nuffnang Melaedah 

- Buat satu entry bertajuk “1st Bloglist Segment by ZueZulaikha” 

- Copy paste banner di atas dan backlink

- Tinggalkan URL penyertaan anda di ruangan komen


Kelebihan segmen ini:

- Sebanyak 5 blog akan dipilih TETAPI akan bertambah secara automatik kepada 10 blog sekiranya Melaedah berjaya mencapai target 400 Followers

- Tempoh bloglist selama dua bulan DAN berpeluang dilanjutkan sehingga bulan DISEMBER sekiranya segmen ini berjaya mendapat lebih 50 penyertaan

- InsyaAllah akan ada HADIAH MISTERI buat blogger terpilih SEKIRANYA follower melebihi target 400 dan penyertaan juga melebihi target 50

P/S: Pemenang akan dipilih sendiri oleh Zue mengikut kriteria tertentu yang Zue inginkan. So, all the best kepada korang yang bakal join Segmen ini! ^_^v
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...