Pages - Menu

Saturday, February 28, 2015

Promo Shaklee di bulan Februari

Tahun 2015 ni Shaklee makin gempak. 
Bulan lepas bagi promosi untuk Vivix, Vitalea for kids dan Alfalfa Complex...

Bulan ni lagi lah gempak...

Nak tau apa yang gempak?

Bukan 1! Bukan 2! Bukan 3!
Tapi 4 Shaklee bagi promosi Februari ni.


So apa lagi, gempak kan lah diri korang dengan vitamin-vitamin Shaklee ni.

SIHAT DAN JIMAT DENGAN SHAKLEE!

Friday, February 27, 2015

Segmen www.sitisharini.com

CLICK BANNER TO JOIN!



Assalamualaikum semua=)



Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .



Jemput join semua ye. Thanks!! =))

Tarik tamat: 15/03/15

1st Giveaway myhoneyy.blogspot.com

Haha.. Last minute join ni. Mana tau rezeki saya kan.

Jom join!

Kot kalau korang sempat sebab closing date 28 Feb 2015... hihi...

Klik je banner kat bawah ni ye.



Wish me luck!

Wednesday, February 25, 2015

Ceritera tentang ESP Shaklee


Siapa tak tahu ESP ni? Mesti korang tahu punya. ESP ni antara HOT product dari Shaklee. Kalau ada je promotion Buy 6 Free 1 untuk ESP ni, berdesup order masuk bertalu-talu... haha... cerita saja nak gempaq!

Hari ni saja Sheila nak kenalkan lagi ESP ni kat korang. So siapa-siapa yang belum tahu, belum kenal, meh sini berkenal-kenalan. Tak kenal maka tak cinta. Dah kenal terus jatuh cinta... hihi... Macam saya.


Sedikit info tentang ESP Shaklee

* Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.

* Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

* Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan.


Khasiat ESP?

1. ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri

2. ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih

3. Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak.

4. ESP juga membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam.

5. Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum

6. Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur

7. Cepat kenyang dan membantu dalam usaha mengurangkan berat badan.

8. Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.


Mana nak dapatkan ESP ni?

Senang je.

Korang roger je saya ye. Nak tinggalkan comment kat bawah ke email ke atau boleh je beli direct kat sini. Nanti ESP ni akan terbang sampai depan pintu rumah korang.


Wednesday, February 18, 2015

Al-fatihah untuk adik Zharif

Ingat tak sebelum ni Sheila pernah post pasal sumbangan segera untuk Adik Zharif yang ada masalah hati. Kalau tak ingat, boleh baca kat sini ye.

Actually Sheila ada like pages yang diorang create untuk update keadaan adik Zharif. Tapi sebab Sheila ni jarang tengok fb, tu yang terlepas berita.

Innalillah... Allah lebih sayangkan Adik Zharif. Dia telah meninggal dunia Jumaat lepas. 


Pada yang nak tahu lebih detail lagi kisah Adik Zharif ni, boleh tengok kat pages Hati baru untuk Adik Zharif.

Al-fatihah

Tuesday, February 17, 2015

Deko deko Chinese New Year 2015

Hari ni last day kitorang kat office, sebelum bercuti panjang sempena Chinese New Year. Tahun ni CNY jatuh pada hari Khamis dan Jumaat. Tu yang cuti sakan. Dari Rabu hingga Isnin depan. Hari Selasa baru naik kerja semula.

So, hari ni Sheila settlekan kerja deko-deko kat office ni. Actually dah buat dari minggu lepas. Cuma hari ni top up dan touch up sikit-sikit lagi.

Inilah hasilnya!

Angpaw kosong je.. Boss belum isik lagi :(

Tahun KAMBING tahun ni ye...

Happy Chinese New Year 2015!

Monday, February 16, 2015

Siapa yang paling banyak bekorban dalam keluarga?

Kadang-kadang kita tak sedar kan...

*****


"Kita sering terdengar keluhan si isteri ,

bahawa dialah yang paling banyak berkorban dalam rumahtangga....



tidak kurang juga sang suami ...
ada yang mengeluh panjang
kerana perlu berkorban banyak perkara.



Tetapi sebenarnya,
anak-anaklah yang paling banyak berkorban!



Setiap hari, mereka lepaskan ibu dan bapa pergi,
tinggallah mereka sendiri,
mencorak hidup tanpa pedoman hakiki,
sedar-sedar mereka sudah tahu berdikari!



Malangnya lagi,
bila mereka tersilap mengecilkan hati ,
mereka akan dimarah
bagai tiada keampunan lagi.



Pagi ini,
buat pertama kali,
mohonlah maaf dari mereka,
bisikkan ke telinga mereka
bahawa mereka akan faham segalanya
suatu hari nanti!"



- Ustazah Nik Salida Suhaila

Saturday, February 14, 2015

Dah sarapan ke belum?

Good morning!

Dah sarapan?




Perasan tak anak-anak ni selalunya tak
suka ambil sarapan. Kadang-kadang tu bukan anak-anak je, mak ayah diorang tu sendiri yang selalu skip pengambilan sarapan. Walaupun kita tahu yang sarapan adalah waktu makan yang paling penting. Selalunya mereka lebih suka mengambil snek ringan ketika minum pagi.


Satu kajian di Amerika menunjukkan kebanyakkan kanak-kanak yang mengambil sarapan pagi sebelum ke sekolah mendapat keputusan yang lebih baik di dalam subjek matematik dan mereka lebih cepat membaca serta mempunyai daya tumpuan lebih lama dan bersikap lebih sopan, berbanding kanak-kanak yang tak mengambil sarapan.

Kenapa pengambilan sarapan penting:
  • Memberikan tenaga yang diperlukan untuk memulakan hari persekolahan.
  • Menghilangkan symptom rasa lapar seperti sakit kepala, lesu, mengantuk dan longlai.
  • Membantu mereka untuk berfikir lebih cepat apabila membuat kerja-kerja sekolah dan bertindak atatu menjawab pertanyaan yang diutarakan guru dengan lebih tepat.
  • Meningkatkan pencapaian berfikir.
  • Menghindarkan perasaan panas baran dan cepat marah.
  • Membantu mereka untuk tidak berkhayal semasa di dalam kelas.
  • Membuatkan mereka lebih tenang dan kurang menggelabah.



Pilihan Sarapan pagi Berkhasiat: 

  • Makanan segera/mudah disediakan dan berkhasiat.
  • Rendah lemak dan glisemik.
  • Sedap dan mudah dibancur, boleh campur dengan hidangan lain/ yogurt/ buah-buahan.
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting, juga sumber kalsium dan protein yang hebat.
  • Nutrien asas untuk tumbesaran kanak-kana dan remaja yang sedang membesar.


Jadi, pada mak ayah yang selalu skip sarapan or breakfast, fikir-fikirkan lah tentang anak-anak korang ye. Galakkan mereka bersarapan. Kalau malas atau tak sempat, ambil je Mealshakes bancuhkan untuk diorang. Senang! Dan sihat!

Kat mana nak dapatkan Mealshakes ni?

Kat mana lagi kalau bukan kat sini la!

Birthday Giveaway by Farahana Ramlan

Selamat hari lahir Farahana...


Tinggal 30 minit saja lagi ni. Lepas ni awak dah berusia 18tahun ye. Tak mau nakal-nakal. Jadi seorang yang berguna pada keluarga dan agama.

Ucapan ikhlas dari saya... hihi

Tag,:

Jom bercontest
Cik manis
Cik sheLOVE

Friday, February 13, 2015

Segmen Mudah Kanvas Dakwat

Sambil tengok tv, kita join segmen  ye.


Segmen ni simple je. Tu yang Sheila join. Hihi...

Wednesday, February 11, 2015

Hati Baru Buat Adik Zharif

Saya dapat dari group whatsapp...

“Berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikul”. Begitulah pepatah yang dapat menggambarkan kisah yang dialami oleh adik Muhammad Zharif Al-Hafiz. Adik kecil yang baru berusia 9 bulan ini telah disahkan menghidap penyakit PFIC – Progressive Familial Interphatic Cholestasis @ End Stage Liver Failure atau bahasa mudahnya ialah Bengkak Hati. Anak sulung kepada pasangan Zulfazrul dan Afifah ini memerlukan rawatan segera kerana keadaan anaknya yang semakin kritikal. Kini kurang daripada 20% sahaja hatinya berfungsi.

Adik Zharif memerlukan khidmat rawatan segera yang dijangkakan akan dijalankan di China dengan kos rawatan dianggarkan sebanyak RM 150,000 – RM 200,000. Marilah sama-sama kita menghulurkan tangan dan meringankan beban adik Zharif. Sumbangan boleh disalurkan ke akaun seperti yang tertera pada poster. Sebarang maklumat dan berita terkini berkenaan adik Zharif boleh diikuti di FB Page Hati Baru Buat Adik Zharif.


Tips berdiet masa lunch

Dah pukul 11 pagi.

Kejap lagi waktu lunch... Nak makan apa ek?

Mesti dah macam-macam menu yang sedap-sedap terlintas kat kepala hotak korang kan.

Kata nak diet... hihi

Dr Hidayat menyarankan kepada kita supaya mengurangkan menu makan setiap hari. Maksimum 3 menu saja!

Kenapa 3 je? Tak cukup la...

Supaya kita tidak mengalami ‘Decision Exhaustion’. Terlalu penat memilih menu apa yang sesuai untuk di makan dan akhirnya kita terpaksa putus asa. Kata je nak diet turunkan berat, hapuskan lemak kan?

Katanya lagi, kita harus tetapkan satu-satu menu setiap hari, pagi tengahari dan malam.

Jadikan ia sebagai habit dan akhirnya kita tidak perlu berfikir pun apa yang kita ingin makan. Pastikan setiap menu adalah sihat dan sesuai untuk selera. Jika tidak, ia juga tidak akan kekal lama.

P/s: Kalau nak diet sihat, korang ambil je Cinch Shaklee. Tambah kan dengan ESP, Mealshakes. Ini lah menu diet sihat yang sesuai di ambil pagi, tengah hari, petang atau pun malam. Senang! Dah tak payah fikir menu :D

Mana nak dapat Cinch, ESP dan Mealshakes?

Order je kat sini ye...

Tuesday, February 10, 2015

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!


Jom join GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!.

*Sorry! Tak ada acc instagram..

Klik je banner Ekin Razali yang cool kat atas tu...

Okei. Wish me luck ye :D

Giveaway 7 HARI by Syira Lokman.


Jom join Giveaway 7 HARI by Syira Lokman.

Klik je banner Shira yang comel kat atas tu...

Okei. Wish me luck ye :D

Monday, February 9, 2015

Alhamdulillah

Assalamualaikum anda semua yang dikasihi oleh Allah SWT.

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Pinjamkan sesaat masa anda untuk kita sama-sama mengucapkan Alhamdulillah kepada Yang Maha Kuasa.

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Friday, February 6, 2015

5 kenikmatan yang harus disyukuri dan dimanfaatkan dengan baik

Apa ending 'Istikharah Cinta'?

Haa.. Malam ni apa aktiviti korang?

Saya...

Tengok ending cerita 'Istikharah Cinta'...

Berhantu juga cerita ni. Sampai cik abang pun join sama tengok cerita ni.

So, kita tunggu lah ye apa ending nya nanti...

Thursday, February 5, 2015

Keegoan seorang ibu atau ayah

Sharing from loving;

Sebelum kita keluar ke pejabat kita membebel pada anak kerana lambat bersiap.

Sampai di sekolah anak maklumkan ada surat yang dia lupa berikan semalam. Lagi sekali anak dileteri.

Anak salam dan masuk ke kelas dengan keadaan emosi yang terguris.

Dah dua kali kena marah. Kalau tak bagitahu pasal surat tu pun takpe fikirnya. Buat kena marah je.

Seharian dia di sekolah bersama kawan-kawan dan guru. Bila habis sekolah, dia tinggal di taska atau rumah pengasuh. Sementara menunggu ibu dan ayah balik..

Bila matahari semakin hilang cahayanya, baru ibu dan ayah datang menjemput.

Dah 8/9 jam tak jumpa ibu ayahnya. Banyak yang dia nak kongsikan. Waktu ibu dan ayahnya sedang bercakap, waktu itu juga mereka excited nak cerita dan bertanya itu dan ini. Nak bagitahu cikgu puji dia pandai, nak bagitahu kawan puji kotak pensil yang ibu baru belikan.

Tapi mereka dimarahi kerana dikatakan menyibuk waktu orang tua nak bercakap. Mereka menunduk dan masuk ke bilik. Bergurau pulak dengan adik-adik. Kecoh bunyinya. Tetiba wajah si ayah tersembul di muka pintu. Kena marah lagi sebab bising waktu ayah nak tengok berita. Ayah suruh baca buku.

Tengah-tengah belek buku, teringat lukisan cantik tadi. Berlari nak tunjuk kat ibu didapur. Tetiba terlanggar pulak bucu meja. Jatuh dan pecah berderai gelas atas meja. Sekali lagi anak ini dimarahi dan dileteri.

Dan anak ini akhirnya tidur dalam keadaan dia tertanya-tanya adakah ibu dan ayahnya menyayanginya atau tidak. Tiap hari, pasti ada saja salah dan silap mereka. Pasti ada yang tidak kena.

Itu senario yang selalu kita hadapi. Malahan saya sendiri mengalaminya. Sungguh tinggi ego kita. Sungguh kita sangat mementingkan diri.

Anak ini belum matang. Belum tahu berfikir seperti orang dewasa. Bila ibu dan ayah pulang mereka benar-benar ingin merasai kehadiran kita. Ingin dipeluk dan berkongsi cerita. Tapi apa yang mereka dapat???

Bila mereka besar dan lebih selesa berkongsi cerita dengan teman-teman, jangan kita persoalkan kenapa. Kerana waktu mereka ingin benar-benar berkongsi dengan kita, kita menafikan hak mereka.

Keegoan itu langsung tak menjadikan kita ibu bapa yang hebat.

Emosi dan amarah hanya mengundang salah tafsir si anak.

Jika kita berasa penat dengan urusan kerja seharian, bagaimana pula dengan anak-anak? Jam 7.30 dah terpacak di sekolah. Pagi sekolah agama dan petangnya pula sekolah kebangsaan. Tidak penatkah mereka?

Kita keluar bekerja tanpa membawa beban berkilo. Tapi mereka bagaimana? Berat beg sekolah saja sudah 5 kg.

Ingatlah, anak itu satu anugerah. Bukan tempat melempias lelah.


* peringatan untuk saya dan  kalian yg sibuk bekerja. 

Ya! Anak itu anugerah Allah yang sangat bernilai. Mereka umpama kain putih, dan kita sebagai ibu ayah yang akan mencorakkannya. So, corak yang macam mana yang kita nak hasilkan?

Wednesday, February 4, 2015

Roti bunga

Siapa kat sini yang suka buat roti sendiri?

Sheila suka. Tapi tak ada lah power sangat meroti ni. Untuk cik abang dengan Nia makan boleh lah. Hihi... Tapi tetap lembut jugak macam roti kat kedai.

Haa... Pada yang suka meroti, ni Sheila nak share cara bentukkan roti yang sangat-sangat kreatif.

Kreatif kan

Ish... Kalau roti macam ni depan mata, tak tau nak makan ke tidak. Sayang nak makan. Cantik sangat.

Tuesday, February 3, 2015

First Giveaway 2015

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


First Giveaway 2015

Senarai Hadiah.

Top Refferal.
  • 1 set Beauty Product x1 by Merlyn
  • Topup RM5 x1 by Sheila

Random.

Good luck! ^_^


Sunday, February 1, 2015

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Mac-April 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 31 Januari 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 28 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 



  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mac-April dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Mac 2015.
SENARAI PESERTA
Kredit untuk Kak Mialiana
                                                    



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...