Pages - Menu

Tuesday, October 20, 2015

6 tindakan semasa jerebu

Assalamualaikum.

Sheila sekarang ada dalam kereta. Menunggu kawan jumpa kawan dia. Tengok keadaan kat luar ni dari dalam kereta ni semakin teruk jerebu. Rasanya minggu lepas tak ada lah seteruk ni.

Sepanjang perjalanan Sheila dari Sg. Buloh ke Selayang ke HKL dan sekarang di Amcorp Mall, nampak seperti jerebu yang kekuning-kuningan. Jarak penglihatan pun sangat2 terbatas.

Dan dapat info dari member Sheila di whatsapp yang sekarang ni jerebu dah tahap bahaya. Udara beracun.

Ini pesanan dari sorang student phd meteorology, tolong jangan terdedah kat luar sangat. Ipu dah sangat tinggi. Rata2 selangor dah cecah 200 ke atas. Pj, shah alam mungkin dah 250+. Hari ni dah start masuk asap kuning (might as well beracun). Bahaya untuk paru2. Media hebahkan bawah 200. Tak nak bagi panik .

Tak tahu la betul ke tak. Tapi memang permandangan yang Sheila lalu tadi memang kekuning-kuningan. Takutnya! Merbahaya! Lebih2 lagi untuk orang yang berada di luar. Macam Sheila :(

So, untuk perkongsian semua. Tips tindakan semasa jerebu.



Friday, October 16, 2015

Beli rak DIY dari Qoo10

Assalamualaikum...

Selamat berhari Sabtu. Apa aktiviti hari ni? Hmm... Sheila hari ni rasanya nak settlekan mengemas stor. Malam tadi baru kemas separuh jalan je. 2 orang anak dara saya sibuk nak tolong jugak.. kiki...

Sheila baru je beli diy rack dari Qoo10. Oklah.. harganya murah je. RM45 kot. Pastu Sheila guna voucher discount 30% tambah duit shipping RM8, guna lagi coupon discount untuk shipping dapat kurang lagi RM2.50. So total semua RM32++.

Order hari Selasa, semalam dah sampai. Yeah...

Memang dah lama mencari rak. Sebab nak susun hadiah2 kahwin ada yang belum bukak lagi, tambah lagi kotak2 kasut... Huh... Banyak beno barang dalam stor tu. Masuk Dania dalam tu, habis dia tolong 'kemas'.

Rupa asal dari seller Qoo10

Senang je nak pasang. 

Siap! Model malu nak pandang kamera.

Ok lah. Medina pun dah tidur ni. Boleh start mengemas.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...