Pages - Menu

Monday, December 30, 2013

Istimewanya Hari Isnin

Selesai sudah menghebahkan tips-tips berguna kat shelovevitamin.com.. Korang pun jemputlah melawat shelovevitamin.com ye.. Ada macam-macam taw.. Memang rugi tak melawat..

Hmm.. Okei.. Bersempena hari ni hari ISNIN terakhir untuk tahun 2013, aku nak something special tentang hari ISNIN ni..


Istimewanya Hari Isnin ~

"Hari Isnin adalah hari Pelayaran & Perniagaan"

Kerana telah dijelaskan bahawa pada hari Isnin terdapat 7 peristiwa iaitu:


1. Nabi Idris, A.S. telah naik ke langit pada hari Isnin, 

2. Nabi Musa, as. Telah pergi ke bukit Thursina pada hari Isnin untuk menerima wahyu, 

3. Turunnya Dalil tentang ke-Esa-an Allah, 

4. Lahirnya Rasulullah Muhammad saw, 

5. Malaikat Jibril, as. turun untuk pertama kalinya bertemu Rasulullah, 

6. Semua amal perbuatan Umat diperlihatkan kepada Rasaulullah saw pada hari Isnin, 

7. Wafatnya baginda Rasulullah Muhammad S.A.W.


Itu saja.. jadi lepas ni tak nak lah mengeluh bila naik kerja hari ISNIN.. sebabnya ISNIN tu sangat istimewa..

Wallahualam :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...