Pages - Menu

Friday, May 13, 2016

Sambal hitam orang Pahang

Assalamualaikum.

Whoooo.... tiup habuk ni banyak sangat da kat belogsheila. Sebulan lebih tak mengupdate. 'Rajin' sangat. Hahaha...

Dan malam ni terlebih rajin.

Siapa kat sini suka makan Sambal Hitam Pahang? Angkat tangan! Sheila suka sangat. Tapi bukan Sheila buat sendiri pun. Order dengan member. Nak buat sendiri? Huh.. tengok resepi pun dah rasa jenuh, apatah lagi nak membuat sambal hitam tu.

Baca share2 dari orang yang dah membuatnya, lama nak merebus belimbing buluh tu. Boleh sampai hitam buntut periuk. Kakngah Sheila pernah buat, dia guna tin susu anak dia. Sebab tak nak periuk hitam. Tu yang terbantut tangan ni nak membuat sambal hitam tu.

So kalau air liur dah meleleh nak makan sambal hitam tu Sheila order je dengan member.

Tayang sikit gambar sambal hitam pahang. Bagi air liur korang meleleh...

Sambal hitam pahang yang sedap dap dap dap - RM 6 untuk 100gm

Sambal hitam pahang vs Sambal ikan bilis rangup
2 2 sedap pedas meletop... Sheila sukaaaaa!

Zoom sambal ikan bilis rangup - RM 7 untuk 100gm

Dua makanan ni sedap pedas meletop ni Sambal hitam pahang dan Sambal ikan bilis rangup ni member Sheila jual. Kalau korang nak rasa boleh je order melalui Sheila. Tak pun tengok kat facebook tauke Sambal sedap pedas meletop ni kat sini.

Mana yang ada area Sungai Buloh boleh pick up kat rumah je. Mana yang luar kawasan, tauke sambal ni boleh pos taw. Dah pusing 1 semenanjung dah Sambal hitam dengan Sambal ikan bilis ni.

Bak kata Dania; "Tak beli, RUGI!!!"

4 comments:

Eintan Nurfuzie said...

sedapppnyeeee

Sheila Mutalib said...

memang sedap.. sheila dah 2 3 kali repeat order. lagi2 sambal hitam... nyum2...

jida said...

Kalau ada sambal hitam, wajiblah makan nasi bertambah2...

Nour Adieb said...

kalau sambal hitam kelantan, sy prnh makan 😍 pedas, tapi sedap 😘